+381 24 815 484 | office@stk-senta.org.rs        
VestiO NamaIgračiKalendar takmičenjaRezultatiGalerijaKontaktLinkoviINTER PINGPONG

O Nama

Začeci stonog tenisa u Senti datiraju još iz predratnog perioda. Senćanski atletski klub osnovao je sekciju stonog tenisa 1930. godine i do 1948. godine stoni tenis se igrao u sastavu atletskog kluba.

Sadašnji klub koji je doživeo nekoliko promena i reorganizacija, što se ogledalo najviše u promeni naziva kluba (Željezničar, Tisa. Senta, Sentex, Senta) osnovan je 1948. godine i od tada funkcioniše kao posebna sportska organizacija.

Stonoteniski klub Senta ima veliku tradiciju i već od 1960. godine postizani su lepi i značajni rezultati.
Prvi značajni rezultati se vezuju za Korpa Ištvana pod vođstvom trenera Kubat Janoša. Ištvan je već 1960/61 godine osvojio juniorsko državno prvenstvo a zatim za dve godine i seniorsko prvenstvo. U reprezentaciji nastupio je 245 puta i osvajač je mnogobrojnih medalja na Balkanskim, Evropskim i Svetskim prvenstvima. Najznačajniji njegovi uspesi su osvajanje bronzane medalje na tri Svetska prvenstva u ekipnoj konkurenciji, zlatne medalje takođe ekipno na Evropskom prvenstvu i srebrne i bronzane medalje pojedinačno na Evropskom prvenstvu.
Sledeći zapaženi uspesi i prodor među najbolje pripao je igračicama pod vođstvom Sel Bele. Ženska ekipa u sastavu Korpa Eržebet, Der Aniko , Bakoš Margita, Prikidanovič Valerija osvaja dve godine uzastopno 1970/71 i 1971/72 godine i ekipno prvenstvo i kup Jugoslavije. Korpa Eržebet je nastupala za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije osam godina i osvojila niz medalja na Balkanskim, Mediteranskim igrama i raznim međunarodnim takmičenjima i trostruka je studentska prvakinja sveta (ekipno, parovi i pojedinačno).
Uz žensku ekipu trenirala je i muška ekipa u sastavu Lučić Viktor, Juhas Jožef, Tot Horgoši Žolt, Feher Akoš. Najveći uspeh mlade muške ekipe je osvajanje drugog mesta na ekipnom prvenstvu države.
Treneri čija se imena ne vezuju za vrhunske rezultate, ali su najzaslužniji za podizanje podmladka su Rečko Laslo i Feldi Jožef.
Nakon odlaska trenera Sel Bele klub je zapao u krizu, jer od mnogobrojnih igrača/ica trenerski posao niko nije prihvatio.
Tako je uprava kluba morala da traži trenera van Sente i konačno našla Sekereš Jožefa, koji je za kratko vreme stvorio igračice Kelemen Karolinu i Gopić Olgu, koje su godinama bile u vrhu jugoslovenskog stonog tenisa.
Sledeći trener je bio Kubat Igor, koji je najzaslužniji za početne rezultate Boroš Tamare. Nažalost ona je prerano napustila STK „Sentu” i tako najznačajnije rezultate postigla je nastupajući za druge klubove van ove zemlje. Ona je godinama bila najbolja igračica Evrope.
Na kraju, ali ne na poslednjem mestu treba spomenuti ime sadašnjeg trenera Melik Zoltana, koji je prihvatio trenerski poziv u najtežim uslovima, kada je u klubu bilo mnogo dece ali bez iskusnih starijih igrača. Njegov ozbiljan rad brzo je doneo rezultate, naime najviše medalja na državnim prvenstvima u kategoriji kadeta, kadetkinja, juniora i juniorki osvajala su deca koja je on trenirao. U sezoni 1997/1998 ženska ekipa bila je druga u I saveznoj ligi u sastavu Erdelji Silvia, Horvat Timea i Barlog Brigita. Najznačajnije pojedinačne rezultate u to vreme postizala je Erdelji Silvija, koja je i na međunarodnim takmičenjima osvojila niz medalja i godinama bila standardni član seniorske reprezentacije. Nakon odlaska Erdelji Silvije podmlađena ženska ekipa, sastavljena od kadetskih i juniorskih reprezentativki prvi seniorski rezultat postigla je u sezoni 2001/2002 kada je osvojila drugo mesto u Super ligi. Za ekipu su nastupale Teke Marta, Rečko Ema, Feher Gabriela i Crnković Gabriela.
Najveći uspeh trenera Melik Zoltana , koji je počev od 2005. godine i savezni kapiten ženske stonoteniske reprezentacije Srbije, predstavlja petostruka šampionska titula u ekipnom nadmetanju u Super ligi (2003, 2004, 2005, 2006, 2007). Ekipa je nastupala u sledećem sastavu:
2002/2003 Poljak Marta, Teke Marta, Rečko Ema, Feher Gabriela, Mirković Barlog Brigita i Crnković Gabriela
2003/2004 Rečko Ema, Feher Gabriela, Teke Marta, Mirković Barlog Brigita
2004/2005 Rečko Ema, Feher Gabriela, Teke Marta, Mirković Barlog Brigita i Markuš Katalin
2005/2006 Feher Gabriela, Teke Marta, Mirković Barlog Brigita i Markuš Katalin
2006/2007 Feher Gabriela, Tapai Eva, Teke Marta, Mirković Barlog Brigita i Markuš Katalin

U pojedinačnoj konkurenciji njegovi pitomci su osvojili brojne medalje i pobedničke plasmane na više evropskih isvetskih kadetskih i juniorskih prvenstava (1996. godine Silvija Erdelji postala je juniorski evropski šampion u mešovitom dublu, Gabrijela Feher je na Svetskom juniorskom prvenstvu 2003. god. osvojila drugo mesto u kategoriji ženskih parova sa Tapai Evom, dok je Ema Rečko na Evropskom prvenstvu 2003. god. osvojila bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji. Pored ovi najznačajnijih, osvojene su i brojne medalje na kadetskim i juniorkim prvenstvima Evrope i na raznim međunarodnim takmičenjima.

Vrhunac uspešnosti koji skoro neće biti dostignut u ovoj zemlji ostvaren je prošle godine (sezona 2006/2007), a to su sledeći rezultati:
a) ekipna takmičenja:
* seniorska ekipa pod vođstvom trenera Melik Zoltana, postala je peti put uzastopno prvak Super lige i zvanični prvak države;
* drugi tim u čijem sastavu učestvovale su kadetske reprezentativke pod vođstvom pomoćnog trenera Sente, Teke Eržebet, je osvojio prvo mesto u Prvoj saveznoj ligi; (nijedna takmičarska ekipa nije izgubila nijedan meč u poslednje tri godine)
* ekipa sastavljena od kadetkinja osvojila je juniorsko ekipno prvenstvo države;
* postali smo kadetski prvaci države u ekipnoj konkurenciji.
b) pojedinačna takmičenja:
* imamo seniorsku prvakinju države u konkurenciji pojedinaca, u konkurenciji parova i u konkurenciji mešovitih parova (trostruku titulu osvojila je Feher Gabriela drugi put za redom);
* imamo kadetsku prvakinju države u pojedinačnoj konkukrenciji i u konkurenciji parova;
* na Evropskom prvenstvu za kadetkinje Đurčik Aliz osvojila je bronzanu medalju u igri parova:
* na EYOF-u u Beogradu Tot Eva osvojila je takođe bronzanu medalju u igri parova.
U seniorskoj reprezentaciji su većina igračica koje su igrale ili sada igraju u stonoteniskom klubu Senta, a u kadetskoj reprezentaciji imamo tri naše igračice.
U ovoj sezoni (2007/2008) ostali smo bez najbolje igračice Feher Gabriele, koja je otišla u španski klub, te sada nastupamo sa dve seniorke i tri kadetkinje u Super Ligi i to u sledećem sastavu: Tapai Eva, Teke Marta, Tot Eva, Radonjić Aleksandra, Đurčik Aliz.
Muška ekipa se takmiči u Vojvođanskoj ligi u sledećem sastavu: Šoti Mihalj, Đurčik Zoltan, Teke Janoš, Vaš Mihalj, Takač Kornel i Heredi Kristian.

Klub poseduje jednu od najkvalitetnijih sala za trening u zemlji, sa 6 stolova, izvanrednom podlogom, klima uređajima i dve svlačionice i pored sale ima smeštajni prostor za deset osoba.
joola logo
  Copyright © 2011 STK SENTA | All Rights Reserved
Izrada softvera, izrada sajtova - GAS Softwares